onsdag 25 januari 2023

Vilar och hostar

Då var det dags igen 🙁 Jag har blivit förkyld igen och är så less. Det blev väl för mycket baciller för mig när jag träffade studenter på Larv. Jag hade Covid första veckan i november och sedan dess har jag hostat, hostat och hostat. Vet ni hur jobbigt det är att hosta i flera månader trots att man inte är ”sjuk”?

Att de har hittat mögel på jobbet lär ju inte vara det bästa för mina ansträngda luftrör just nu. Så jag ska försöka hålla mig hemma så mycket som möjligt, men det är inte alltid så enkelt.


Men nu är jag hemma för i lördags vaknade jag med feber och förkylningssymptom och var lite småhängig hela helgen, men inte värre än att jag kunde jobba hemifrån på måndagen. Men i tisdags vaknade jag och kände mig riktigt dålig med värre hosta, feber och ont i hela ansiktet (bihålorna) så jag stannade under täcket i sängen/soffan hela dagen.

I dag finns det hopp om livet igen då bihålorna inte värker så mycket nå mer. Alltså värk i bihålorna är inte roligt och värktabletter tar ju inte ens bort smärtan. Nu är det ”bara” hostan och febern som måste försvinna också innan jag orkar jobba (hemifrån) igen.

Förstår ni lyxen igår när Ida kom hem från skolan och bakade supergoda havre-scones som jag njöt av tillsammans med en kopp te. Så underbart efter en sjukdag i soffan. Både att bli lite uppassad och att få fika gott. 


I dag tänkte jag skippa nattlinnet, ta en dusch och ta på mig ”riktiga” kläder för att försöka känna mig lite friskare. Men se’n blir det nog en dag i soffan igen, för vila är bästa medicinen. Eller hur?

Men jag måste börja på nån bra serie så jag kan ha lite seriemaraton efter lunch. För hela förmiddan ser jag Nyhetsmorgon, dricker te och slumrar. Så skulle jag gärna börja alla dagar 🙂

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar