måndag 28 december 2020

Fläskfilé under ost- och grönsakstäcke

 Som ni ser så var det ett tag sedan vi åt det här – bara två ljus tända i adventsljusstaken. Men jag har ju helt glömt att dela receptet med er. Men den som spar han har….

Det här är en perfekt middag nu efter all julmat och innan nyårsaftonens festmåltid. På tal om nyår har ni bestämt menyn?

Fläskfilé under ost- och grönsakstäcke

ca 1 kg fläskfilé eller fläskytterfilé
1-2 tomater
1 liten rödlök

1 bit zucchini
1 halv paprika
2 msk färsk basilika eller 2 tsk torkad
3 dl riven ost
salt och peppar

Putsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dessa tills de är genomstekta.
Salta och peppra.
Lägg dem sedan i en ugnssäker form.
Skär grönsaker och lök i mindre bitar och rör ihop med hackad basilika. 
Bred ut grönsaksröran över fläskfilén. Strö riven ost över.

Gratinera i drygt 200 grader tills osten har fått lite fin färg, ca 15 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar