söndag 23 juli 2017

Nyfikenhet

Nu vänder det!
Efter första semesterveckan som innehöll regn, kyla och förkylning är det på väg att vända nu. Jag börjar känna mig piggare och solen kämpar sig fram. Äntligen!

I går före middagen satt vi ute på altanen ett tag och det var riktigt, riktigt skönt och solen värmde åter igen. Men det blev en ganska sen middag så vi valde att sitta inne o äta för det är inte mycket till grundvärme i luften.

Vi hade gäster och bjöd inte helt oväntat på grillat. Vi grillade thaichilimarinerad kyckling, majskolvar och halloumi, till det åt vi krossad örtpotatis, sallad med mozzarella, rödbetor o feta, coleslaw samt olika såser.


Jag bjöd på ett lättdrucket rödvin, ett riktigt sommarvin som passar till grillat och lättare rätter. På sommaren när det förhoppningsvis är lite varmare så känns det fräscht och gott med ett lättare rödvin medan jag på vintern gärna dricker ett kraftigare och smakrikare vin.

Vinfakta:
Curiosity Purrfect Blend har en mjuk och fruktig smak med inslag av vinbär, hallon och kryddor. Vinet har en medelstor doft med inslag av vinbär, hallon och kryddor. Curiosity Purrfect Blend är tillverkat av omsorgsfullt utvalda druvor av Tempranillo och Bobal. Tempranillo är Spaniens mest odlade druvsort och landets stora kvalitetsdruva. Bobal är en blå druva som har sitt säte i regionen Utiel-Requena som ligger i den centrala östra delen av Spanien.


Vi hade en riktigt bra och mysig kväll med god mat och trevliga gäster. I dag lär diskmaskinen gå i ett - som vanligt efter en lyckad middag/fest. Men det är det värt!

I dag blir det ingen ny matlagning för mig för ikväll ska jag på restaurang med två tjejkompisar/barndomskamrater och självklart väljer vi Taverna Gusto med stans godaste pizzor. Jag älskar deras napoletanska pizzor som verkar vara beroendeframkallande för jag är där väldigt ofta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar