söndag 20 november 2016

Räksalladens hemlighet

Vet ni vad hemligheten med en god räksallad är?
Handskalade räkor! 

Om man skalar sina räkor själv blir det så mycket godare. Färdigskalade räkor, frysta eller i lag, är inte på långa vägar lika gott. Tyvärr, för det är ju så mycket enklare att använda såna räkor.

Om man använder handskalade räkor är det övriga i salladen inte lika viktigt för det blir ändå supergott. Jag använder ofta ägg och/eller avokado för att den ska bli lite matigare så jag håller mig mätt längre, sen har jag lite vanliga grönsaker som sallad, gurka, tomater och paprika. Vad är era måsten i en god räksallad?


Nu sitter jag och myser i soffan med Nyhetsmorgon på tv:n - bästa morgnarna. En extra bonus är att hela familjen är hemma, känns som en ovanlighet nu för tiden. Jag ska snart förbereda (ta upp från frysen 😀) lite försenat födelsedagsfika till i eftermiddag i övrigt har jag inte bestämt något för dagen.

Jag tror faktiskt att jag ska ta fram lite adventssaker så att allt är på plats nästa helg då det är första advent. Varför vänta? Jag vet att många tycker att det är fusk och absolut förbjudet att börja för tidigt med advent- och julfirandet. Men varför gå o vänta på nå så underbart. Lika bra att börja njuta i tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar