tisdag 29 november 2016

Chili-pulled-pork-sallad

Vi äter pulled pork rätt ofta så jag trodde att barnen började bli less det, men det blev höga glädjetjut när jag berättade vad vi skulle äta. Det är ju så himla gott och så himla enkelt att göra! Jag gör alltid min pulled pork i en crock pot där den får ligga och tillagas på låg temperatur hela da'n medan jag är på jobbet. Har man ingen crock pot går det att tillaga pulled pork i ugnen.

Absolut godaste sättet att äta pulled pork är till sallad, enligt mig, men jag serverar oftast även pitabröd och tacochips tillsammans med alla grönsaker och köttet.


Chili-pulled-pork-sallad

1 kg fläskkarré eller fläskytterfilé
0,5 dl vatten
marinad/sås
1 dl chilisås
0,5 dl olja
1-2 tsk mald spiskummin
0,5-1 tsk chilipeppar
0,5 tsk salt
nymald svartpeppar
servera med
grönsaker, crème fraîche, chilisås

Rör ihop alla ingredienser till marinaden/såsen och gnid in köttet med detta.
Lägg i köttet i Crock Poten och häll i vattnet. 
Sätt köttet på 9 timmar på Låg effekt i ”pottan”.
När köttet är färdigt ska det vara så mört att det ramlar isär nästan av sig själv. Finfördela köttet i trådiga delar med hjälp av två gafflar.
Blanda det finfördelade köttet med skyn från stekgrytan och blanda runt så får det lite mera smak och blir saftigare. Smaka av med lite salt och peppar.
Servera med grönsaker, crème fraîche och chilisås i småskålar tacostyle.

Chili-pulled-pork är ett perfekt alternativ till tacos. Lite annorlunda smak men serveras på samma sätt med grönsaker, sallad, lök, dressingar, crème fraîche och något bröd och/eller tacochips, där var och en väljer det den vill ha. Kanske dags att variera fredagstacon för er?

Oftast använder man fläskkarré till pulled pork men det går lika bra med fläskytterfilé tycker jag, som jag gjorde den här gången. Pulled pork tillagas ofta i nån rökig barbecue-sås, men eftersom jag inte tycker om rökiga smaker göra jag alltid denna chili-variant. Tidigare hade jag även farinsocker i marinaden men nu när jag vill dra ner på socker så skippar jag farinsockret helt och hållet och känner absolut ingen skillnad.

2 kommentarer:

  1. Det tycker jag verkligen att du ska :) Hoppas du tycker om det lika mycket som vi gör.

    SvaraRadera