söndag 23 februari 2014

Kött i ugn med godaste såsen

Dagens enkla men otroligt goda middag blev en gammal klassiker som vi gör lite då och då (men nu var det länge sedan) med lite olika smaksättningar, i dag valde vi den "vanliga" enkla varianten. En perfekt bjudrätt då den är så enkel att göra till många. Man skär köttet i skivor innan tillagning, blandar ihop såsen och häller över köttet sen är det klart efter en timme i ugnen. Kan det bli enklare?


Kött i ugn
ca 1 kg kött, t ex fransyska
2 dl crème fraiche
2-3 dl grädde
1 tsk sambal oelek
2 msk soja

Skär köttet i cm-tjocka skivor och lägg/ställ det i en ugnsform.
Blanda ihop övriga ingredienserna och häll över köttet.
Ställ in i ugnen, 175° i 1 timme.
Servera med kokt potatis eller ris.

Det finns nog inget enklare sätt att tillaga en stek på dessutom blir det otroligt mört och gott. Såsen blir i en klass för sig, såå god trots få och enkla ingredienser. Vi äter oftast potatis till köttet för att kunna mosa ihop med såsen. Mums!


Jag har inte hört av mig på hela da'n för jag tänkte att ni skulle slippa höra om vår sjukstuga, för det händer inte så mycket här hos oss. Vi hostar, vi kollar feber, vi slumrar och vi oroar oss. I morgon blir det i alla fall läkarbesök för barnen för nu har de haft hög feber i en vecka och jag har vabbat lika länge så det är även dags för läkarintyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar