måndag 3 februari 2014

Kebabtallrik

I dag har jag inte hunnit tänka så många egna tankar.

Fullt upp på jobbet, hämta barn, köpa skor, leverera kakor, hämta nya bakingredienser, köpa bakformar, skjutsa barn, plocka ur och i diskmaskin, laga mat, äta, baka, städa o diska bort middagen, röja hallen och nu äntligen ta det lugnt i tv-soffan till Familjen Annorlunda.

Vilken tur att det var Isaks matdag så att han fick fixa det mesta med maten och jag bara behövde assistera lite (samtidigt som jag plockade grejer lite här o lite där). Isak hade ju bestämt sig för Kebabtallrik och köttet förberedde vi redan igår genom att göra skav från en älgstek och sen stekte i småbitar så det behövde bara värmas idag. Dessutom satte han in pommes i ugnen, skar alla grönsaker och dukade innan det var dags att säga Varsågod för honom.


Kebabtallrik
kebabkött, skav, lövbiff eller liknande
pommes frites
isbergssallad
gurka
tomat
rödlök
feferoni
orientdressing

Stek köttbitarna, salta och peppra.
Skär grönsakerna.
Tillaga pommes frites.
Servera!


Gissa om det var en populär maträtt Isak hade fixat. Ida sa flera gånger att det var såå gott. En bra maträtt att tillaga för en nybörjare i köket. Visst kommer ni ihåg att Isak och Olivia ska turas om att laga mat varannan måndag, fast Olivia gick ut hårt förra veckan med att laga tre middagar.

4 kommentarer:

 1. Isak har imponerande god smak när det gäller mat, vilken tallrik :)

  Kallaxborna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har han! Få se vad han väljer nästa gång :)

   Radera
 2. Detta såg riktigt gott ut, spännande att göra kebabtallrik med älgskav :)
  Jag tänkte höra om du skulle ha lust att lägga ut receptet på mugcaken du gjorde förra veckan, det såg riktigt gott ut och skulle vara spännande att prova :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt att receptet har dröjt men jag har vidareutvecklat det lite för att det ska bli ännu godare. Men nu har jag publicerat det här http://mat-ro.blogspot.se/2014/02/mugcake-kladdkaka-i-micro.html

   Vi har hela frysen full med älgkött så det används till lite allt möjligt.

   Radera