måndag 10 februari 2014

Ugnslax och broccoli med röd curry

Vad är det här för vinter? Vädret den här vintern har varit….konstigt. I fredags efter jobbet promenerade jag hem över isvägen och det här var helt gudomligt. I dag är isvägen stängd pga allt vatten som är på isen. Det är plusgrader och slask överallt. Så tråkigt!

Igår, som oftast på söndagar, var det dags att äta fisk. I min förhoppning att få Isak att gilla fisk gjorde jag en lite roligare variant.

Ugnslax och broccoli med röd curry
4 laxfiléer
1 burk kokosmjölk
2 msk röd currypasta
1 tsk flingsalt
250 g broccoli

Lägg de tinade laxfiléerna i en ugnsform.
Strö på flingsalt.
Vispa ihop kokosmjölk och röd curry.
Häll curryblandningen över fisken.
Dela ev. broccolin i mindre buketter, lägg dem mellan laxen.
Tillaga i 200 grader i 15-20 minuter.
Servera till ris.

Det här är mat i min smak. Jag älskar verkligen kokosmjölk och röd curry och sen broccoli dessutom så blir det hur gott som helst. Barnen var inte lika imponerade. Ida ville inte ens prova utan hon ville ha vanlig lax utan konstigheter (och det fick hon) och Isak vill aldrig ha lax, så det här var varken bättre eller sämre än andra laxrätter.

Vilka är era godaste laxrätter? 

2 kommentarer:

  1. Tjusigt med den gröna broccolin och den röda currysåsen! Har ofta använt thailändska cyrrypastor i matlagningen, men alltför sällan till fisk. Måste bli ändring på det inser jag...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst blev det snyggt med det gröna till det röda. Jag hade gärna haft mer broccoli i, men killarna i familjen är ju inte alltför förtjusta i broccoli (tyvärr).

      Radera