onsdag 27 juli 2011

Libanesisk meny

Vilken kväll! Eftersom jag var både barn- och manfri ikväll bjöd jag hit två av mina bästa kompisar på middag och vi har suttit ute hela kvällen utan att frysa. Sånt är så underbart.
Tabbouleh, libanesisk kyckling och libabröd.

När jag skulle bestämma kvällens mat hade jag väldiga problem. Jag ville inte grilla eftersom det är Leif som gör det bäst och han inte var hemma. Eftersom jag förmodade att vädret som vanligt den här sommaren skulle vara varmt och fint ville jag inte ha för kraftig mat. En sallad var jag inte heller så sugen på. Men sen hittade jag ett recept på libanesisk kyckling och äntligen en maträtt som kändes rätt i sommarvärmen. Jag fortsatte på det libanesiska temat med tabbouleh, som är en libanesisk bulgursallad. Sen kom jag på att jag hade två auberginer i kylen som behövde ätas upp och kom på att det finns nån aubergineröra. Jag googlade lite och hittade Baba ghanough och det bästa av allt är att det är en libanesisk aubergineröra. Passande eller hur? Eftersom jag nu hade en libanesisk meny serverade jag libabröd till maten.

Till efterrätt gjorde jag dock en gammal hederlig kladdkaka, enklast möjliga, som jag serverade med dumleganache och bär, till det drack vi så klart chai-te.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar