onsdag 6 juli 2011

Barbie-glasstårta

I dag blir det nya kalasförberedelser för imorgon är det Idas riktiga födelsedag, då hon blir 4 år. Tänk att vår lilla sladdis redan är 4 år. Måste röja lite, när det är så fint väder är man inne så lite som möjligt och då hamnar grejer på fel plats extra lätt. För man bara lägger in det man måste på närmaste ställe och det känns som att vi har badkläder och handdukar överallt. Dessutom är köksgolvet fullt med melon, barnen äter det hela dagarna och hinner droppa en hel del på väg ut.

Till Idas barnkalas gjorde jag en glasstårta, dels för att barn oftast tycker bättre om glass än tårta och dels för att Ida är ägg-allergisk. Har tidigare sett Barbie-tårtor av princesstårtetyp men jag gjorde den som en glasstårta. Jag valde en blåbärs- och vaniljglass som blev lila när jag vispade ihop den.

Barbie-glasstårta
ca 3 liter glass
spraygrädde
barbiedocka
rund sockerkaksform med hål i mitten

Klä formen med plastfolie så är det lättare att få ut glasstårtan sen.
Vispa glassen mjuk och fyll sedan formen.
Ställ i frysen för att frysa om glassen.
Servering:
Spola lite vatten på formen så lossnar glassen enkelt.
Vänd upp glasstårtan på ett fat.
Ta bort benen på barbiedockan och linda folie runt överkroppen så blir det en silverglittrig överdel på klänningen.
Sätt ner barbie-dockan i hålet i mitten på glassen. Fyll ut tomrummet med maränger så att barbie står stadigt.
Garnera "klänningen" med grädde och ev. strössel.

Jag använde spraygrädde för att det skulle gå fort vid serveringstillfället. Det var 20 grader varmt ute och glassen smälte fort. Vill man och känner att man har tid kan man självklart vispa vanlig grädde och sen spritsa den. Klänningens överdel hade jag dessutom pyntat med rosa pärlsocker som jag "limmade" fast med vit kristyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar