söndag 21 januari 2024

Tomatsallad med burrata

Efter en helg som har gått i vilandets tecken sitter jag nu i soffan för att se handbolls-em-matchen, dvs ännu mer vila. Är fortfarande trött efter dunderförkylningen, dessutom är det rätt jobbigt att byta jobb😀 ALLT är nytt och man måste vara på alerten hela tiden och sedan resandet på det. Men att allt är nytt är även det roliga med att byta jobb, jag är rätt nyfiken och älskar att lära mig nya saker.

Tänkte avsluta den här helgen med att tipsa er om ett favorittillbehör hos oss, framför allt för Ida. Nämligen burrata och det passar perfekt till en enkel tomatsallad. Har ni testat? Så enkelt och så gott.


Tomatsallad med burrata

små tomater
rödlök
färsk basilika
balsamvinäger
olivolja
nymalen svartpeppar och salt
burrata

Skär tomater och lök, strimla basilikan.
Lägg tomater, rödlök och basilika på ett fat.
Sätt burratan i mitten.
Salta, peppra och ringla över lite olivolja och ev balsamvinäger.

Vill man så kan man så klart tillsätta mer grönsaker eller sallad. Lite ruccola i botten blir supergott. Här hade jag kvar sojabönor från förrätten som jag la på fatet. Passade perfekt.

Vill man ha det matigare så tillsätter du färsk fylld pasta och lite lufttorkad skinka så har du en supergod maträtt.

Sojabönor från förrätten blev extra färg och smak på tomatsalladen.

Det blir en kort Kiruna-vistelse, 2 dagar, även kommande vecka så i dag har jag preppat matlådor. Så nu har jag till båda tågresorna och ytterligare en lunch och en middag. Skönt att slippa fundera på att fixa mat varje dag, utan redan ha det fixat.

Det är tidig uppstigning för mig imorgon för 5.45 kommer taxin o hämtar mig. Få se om jag kan sova i natt eller om det är som så ofta då jag ska i väg tidigt, att jag är rädd att försova sig så jag sover jätteoroligt. Det lär jag inte vara ensam om. Tur att jag kan slumra på tåget lite sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar