lördag 13 januari 2024

Tillbaka och redo för nytt

Tillbaka till livet💖
Efter en seg och rejäl förkylning känner jag mig äntligen lite bättre. Inte helt bra, men snart....

Lite surt att jag var sjuk hela första veckan på året då jag hade semester och hade sååå mycket planer. Jag ville städa bort julen och göra en riktig storstädning, jag ville baka och fylla upp frysen med gott hembakat bröd, jag ville komma in i bra rutiner med nyttig mat och dagliga promenader och jag skulle klippa och färga håret och jag skulle på massage. Men istället låg jag nerbäddad och tyckte synd om mig själv. 

Men lagom till semestern var slut och det var dags att börja jobba så var jag tillräckligt frisk och redo för jobb. Det innebar att jag kunde slutföra allt på gamla jobbet för det var ju min sista vecka där. Jag vet, lite konstigt att först ha nästan två veckor semester och sedan jobba en vecka. Det hade nog varit bättre för alla om jag hade avslutat till jul. Men nu blev det inte så och det gick ju hyfsat bra ändå.


Eftersom jag på måndag börjar ett nytt jobb hos en ny arbetsgivare har det varit en kamp mot klockan att hinna bli frisk. Vill inte ännu en gång börja en anställning med att vara sjukskriven en vecka. Blir det inte något bakslag nu i helgen så är jag frisk och redo för nytt jobb och det känns så bra.

Jag har höga förväntningar på nya arbetsgivaren och jag har aldrig känt mig så välkommen till ett nytt jobb. Underbar känsla. Igår fick jag t.o.m en vacker bukett med bl.a vita tulpaner och en lapp där de önskade mig välkommen. Så imponerande. Lite skillnad mot för hur jag välkomnades till min senaste arbetsgivare. Där jag fick en 4 år gammal dator och en trasig stol. Just dessa två saker är bland det viktigaste för mig som systemvetare som sitter vid datorn hela dagarna. Där och då undrade jag verkligen var jag hade börjat. Det blev bättre, tack o lov.... Men ett första intryck är dock extremt viktigt.


Efter en lugn förmiddag, en nervös hockeyvinst och en god oxfilépasta till middag är det nu dags att avsluta den här lördagen i tv-soffan framför en bra serie. Måste bara hitta nån ny att börja följa för vi såg klart den tidigare i morse.

Ha en bra lördagkväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar