onsdag 13 januari 2021

Stress och lugn

 Vilken vecka! Men nu är jag över krönet och ser helgen och ledigheten närma sig. Måndag och tisdag var inte roliga då en massa jobbgrejer hopade sig och jag såg inget slut på eländet. Och när jag har mycket att göra så sover jag inte heller. Hjärnan fortsätter gå på högvarv hela natten och gör det omöjligt att sova.

Sömnbrist är nog det sämsta när man är stressad så igår var ingen rolig dag. Men Olivia fixade köpesmat som hon kom hit med så efter elva timmars arbetsdag stämplade jag ut och fick äntligen i mig lite mat också. Sen var det hockey i tv-soffan innan jag gick o la mig hyfsat tidigt.

Tack vare att jag lyckades få ihop några fler sömntimmar inatt och att jag idag även hann jobba undan och slutföra många av sakerna som stressat mig, ser jag nu ljuset i tunneln igen.

Jag lyckades till o med stämpla ut i tid så att jag hann fixa en god middag, som jag sen kunde njuta av i lugn och ro. Så underbart! Pasta, fläskfilégratäng och broccoli, så gott. (Receptet på gratängen kommer)

Nu har jag slagit på bastun och ska alldeles strax gå ner och sätta mig i värmen och lyssna på ljudbok. Avkoppling deluxe. Precis vad jag behöver just nu – både avkopplingen och värmen. Vad gör ni för att varva ner och kunna koppla av trots kaos runt omkring er?

Jag har inte varit ute på några dagar, har ju mest suttit vid jobbdatorn men med tanke på kylan har jag inte saknat att kunna vara ute. Just nu är det minus 25 men det känns som minus 34 enligt väderappen. Och imorgon ska det visst bli ännu kallare. Brrrr

Bastugubben och jag är redo för värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar