tisdag 19 januari 2021

Varma pesto- och mozzarellamackor

 Idag åt vi Idas nya specialare till middag. Det blev en enklare variant av den här supergoda mackan. Sån himla tur att jag har hjälp med matlagningen nu när jag har hur mycket som helst att göra på jobbet.

Tänk så mycket tid jag tjänar på att inte behöva promenera till och från jobbet varje dag. Och dagar som dessa när jag även får hjälp med middagen tjänar jag ju in ännu mer tid. Lovely! Jag är så tacksam för all den tiden.

Varma pesto- och mozzarellamackor

rostbröd/macka
pesto, nötfri
mozzarella, 1 boll räcker till 2 varma mackor
philadelphiaost, eller annan cream cheese

Skiva mozzarellan och lägg på en brödskiva.
Bred pesto på mozzarellan.
Bred philadelphiaost på en den andra brödskivan.
Lägg ihop mackorna och tillaga i smörgåsgrill.

Servera tillsammans med sallad.

Känns så tyst och tomt här hemma numera när vi är sån liten familj på veckorna. Leif jobbar borta, så det är bara jag och Ida hemma i vår lilla mini-familj. Eftersom det bara är vi två så blir det inte alltid så avancerad matlagning, utan då räcker det med sån här god macka och lite sallad. När dessutom all träning är pausad för Ida så behöver vi inte heller alltid tänka på att hon ska äta bra tränings-mat. Varma mackor skulle inte vara så optimalt före eller efter ett tufft basket-pass till exempel.

Imorgon och på torsdag har Ida ”hemma-skola” samtidigt som jag arbetar hemifrån. Känns himla bra att vi har varsitt arbetsrum på varsin våning, så kan vi båda jobba på i lugn och ro utan att behöva störa den andra trots Teams-möten och annat som kan leva om. Alla lediga rum och utrymmen är nog enda fördelen med att de stora barnen har flyttat hemifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar