fredag 13 november 2020

Lite lättare smörgåstårta

Idag är det visst smörgåstårtans dag och det är ju mycket roligare att prata om det än om att det är fredag den trettonde. Och så himla perfekt att jag inte har gett er receptet på smörgåstårtan jag gjorde till Olivias födelsedag för nästan två månader se'n. Den som spar han har....

Ibland kan det bli lite för mastigt och kletigt med smörgåstårta och jag kände för att prova göra en lite lättare variant som man kanske orkar ta en bit extra av. För smörgåstårta är ju bland det godaste som finns så det vill man ju kunna äta mycket av utan att börja må dåligt 🙈


Lite lättare smörgåstårta

ca 18 skivor fullkorns-formfranska

Blanda ihop allt till första lagret
ca 15 (ganska små) skivor skinka, klippt i små bitar
2 små burkar krossad ananas, avrunnen
1,5 dl lätt-crème fraiche
1 dl turkisk yoghurt med låg fetthalt
salt o peppar

Blanda ihop allt till andra lagret
5 kokta ägg
200 g philadelphiaost light
lite turkisk yoghurt (med låg fetthalt) för att göra det smidigare
salt och peppar

Blanda ihop garneringskrämem till en smidig röra
250 g färskost, t.ex. Philadelphiaost light
1,5 dl turkisk yoghurt med låg fetthalt

Garnering
machésallad
coctailtomater
physalis
vindruvor
stjärnfrukt
gurka
kokta ägg
handskalade räkor

Kantskär brödet och lägg ut en tredjedel av brödet på ett serveringsfat.
Lägg på första lagret med fyllning.
Lägg ett lager med bröd och se till att inte skarvarna kommer på samma ställe, utan lägg som i ett tegelmönster.
Lägg på fyllning nummer 2.
Lägg på sista lagret med bröd.
Bred på garneringskrämen och garnera med en massa godsaker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar