onsdag 13 september 2017

Sötpotatispommes

Har ni provat fritera sötpotatis i en fritös? Det är så himla gott och blir mycket godare än om man ugnssteker den. Fast det blir ju även vanlig potatis, så det är kanske inte så konstigt 😀


Sötpotatispommes

Skär sötpotatisen i stavar.
Fritera i 12-14 minuter, lite beroende på storleken på stavarna.
När de är gyllenbruna ta upp, rinn av och salta.

Det här är ju såå gott. Jag älskar sötpotatis i alla former men pommes är nog favoriten ändå. Det viktigaste är att den friteras ordentligt så att den inte är mjuk och tråkig inuti.

Fritösen använder vi mest på sommaren eftersom jag helst vill ha den utomhus, både för all lukt men även för att vi får fritera i så många omgångar och då är det mysigare att sitta ute och njuta av sommaren samtidigt som man väntar på en ny omgång nyfriterat.


Nu har hösten rivstartat och det är inte många minuter jag får vara hemma den här veckan. Jag som älskar att vara hemma. Igår var det en massa skjutsningar och även ett föräldramöte för Isak på gymnasiet. Det var inte så mycket ny info men riktigt kul att se deras lokaler som är superfina. Där kommer han nog trivas de kommande 3 (eller 4) åren.

I dag får vi föräldrar vara med o titta på Idas dans, så det blir till att åka direkt dit från jobbet. Det är alltid kul att se hur en lektion går till och se hur duktiga de har blivit. Dessa lektionspass som vi får titta på är nästan mer värt och roligare än att se själva uppvisningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar