tisdag 17 januari 2017

Pizzalåda med skinka

Jag försöker ofta förbereda måndagens middag redan på söndag då jag är ledig men i helgen gjorde jag inte det. Så utan något förberett var den här pizzalådan perfekt när jag kom hem från jobbet. Det gick fort att blanda ihop alla ingredienser och medan den blev klar i ugnen hann jag skära lite grönsaker och duka.


Pizzalåda med skinka

5 ägg
3 dl vispgrädde
2 dl riven ost
100 g skinka, finhackad
1,5 tsk oregano
0,5 tsk basilika
salt o svartpeppar

Blanda allt och häll i en smord ugnsform. 
Tillaga i 200 grader ca 25 minuter, beroende på formens storlek.
Servera till sallad.

Det här var mycket godare än jag trodde och så himla enkelt så det här kommer jag göra fler gånger. Olivia blev också positivt överraskad, innan maten tyckte hon att jag bara skulle göra en vanlig ugnsomelett som är så gott. Hon var rädd att jag skulle förstöra den med att tillsätta en massa grejer. Men hon erkände att det här också blev gott.

Jag hade en ganska liten form för jag ville ha lite höjd på omeletten och därför behövde jag ha inne den lite längre i ugnen, det blev nog över en halvtimme.


Tisdagar är stress-dagen nummer 1 så i dag lär det inte bli mycket till middag utan vi tar något i farten mellan barnens träningar. Kanske blir det resterna från pizzalådan 😁 Jag hoppas att planen att kunna sluta tidigare fungerar, för annars blir det lite tajt om tid innan Idas basketträning. Vilken är er värsta/stressigaste dag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar