fredag 20 januari 2017

Kesoplättar i ugn

Jag är såå sugen på semlor just nu, jag lär inte kunna vänta till fettisdag med att äta en eftersom det är först 28 februari - över en månad kvar. Men i väntan på semlor äter jag nå annat med grädde men mycket nyttigare. Sockerfritt, glutenfritt och med få kolhydrater. Kesoplättar har jag ätit förut men då stekte jag dem i stekpanna och eftersom det inte finns mycket som är tråkigare än att steka pannkakor var jag snabb att prova tipset om att tillaga dem i ugnen.


Kesoplättar i ugn

2 ägg
200 gram keso (en liten burk)
1,5 msk fiberhusk
En nypa salt

Mixa alla ingredienser med stavmixer.
Klicka/bred ut 6-8 stycken på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga i 200 grader i ca 15 minuter.
Servera med grädde och bär.

Det här var ett jättesmidigt sätt att tillaga dessa kesoplättar på och jag kommer definitivt göra om det. Mest för att det är så tråkigt att steka plättar och för att jag är slö, för det blev inte lika gott som när man steker dem i en stekpanna. De såg lite tråkiga ut men smakade helt ok, framför allt med hallon och grädde. Mums!

Klicka/bred ut på plåt.
Nygräddad kesoplätta
Mumsigt med hallon och vispad grädde

Det är ingen vanlig härlig fredag här i dag. Som jag saknar den härliga fredagskänslan! Jag är tokförkyld med feber och vill helst bara sova och Ida får vara hemma med mig i dag för att vila nacken som hon gjorde illa igår. En riktig sjukstuga alltså, men jag hoppas att vi kryar på oss lite tills ikväll så vi kan njuta lite av fredagskvällen åtminstone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar