tisdag 5 april 2016

Frö-müsli Lågkolhydrat

I söndags gjorde jag en omgång av min favoritmüsli som är smaksatt med kanel. Ni måste prova! Den är supergod. Att den dessutom bara innehåller frön och därför är låg på kolhydrater gör det ännu bättre.


Frö-müsli Lågkolhydrat

1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 msk kanel
0,5 dl olja
1 dl vatten

Rör ihop i en skål och låt stå i tio minuter.
Bred ut müslin på bakplåtspappersklädd plåt.
Rosta i ugn på 200° i tio minuter eller tills den fått en gyllene färg.

Jag älskar smaken av kanel och som mellanmål är müslin perfekt tillsammans med lite fil. Men den är faktiskt så god så jag äter den även som snacks utan fil eller yoghurt.

Älskar att müslin är så enkel att göra också. Man kan inte misslyckas! Blanda ihop allt, vila, bred ut på plåt, grädda och njut. När man gör fröknäcke måste man vara ganska noga när man breder ut det på plåten för att det ska vara jämntjockt. Men den här müslin den behöver man bara hälla ut på en plåt och stryka ut slarvigt.


Mina försäljningar av barnleksaker i går gick riktigt bra, så nu funderar jag på vad jag mer kan göra mig av med. Det är ju så himla skönt att få rensat och när man dessutom får lite betalt för sakerna man inte behöver är det ju ännu bättre.

Middagarna har fungerat så bra två dagar i rad nu. Utan att ha förberett nånting har jag serverat bra mat i bra tid, dvs innan nån har ätit sig mätt på frukt, müsli, majskakor eller liknande. Jag tror knappt de hann efterlysa maten innan den var klar. Dessutom har jag gjort två alternativ - "vanlig" mat till barnen och en lågkolhydrat-variant till mig. Hoppas det forsätter lika smidigt hela veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar