onsdag 6 april 2016

Skolans fisksås

De flesta verkar komma ihåg fisksåsen från skolan, den man fick till fiskpinnar/fiskpanetter. Jag kommer ihåg den från min skoltid och mina barn äter den i skolan fortfarande. En klassiker alltså. Receptet florerar på internet med lite olika proportioner på ingredienserna. Så här gjorde jag min variant.


Skolans fisksås

1,5 dl gräddfil
0,5 dl filmjölk
0,25 dl majonäs
0,5 dl bostongurka
3 msk finhackad (djupfryst) dill
0,5 msk citronsaft
0,5 tsk salt
lite nymald svartpeppar

Rör ihop alla ingredienser.
Låt stå i kylskåp ca 1 timme innan servering.

Kommer ni ihåg fisksåsen från skolan?

Det är inte precis så att barnen jublar när vi serverar fisk hemma, men i söndags när jag serverade den här fisksåsen så blev de lite gladare. Alla var eniga om att den var god. Vi åt den till stekt röding, som vi kryddat med salt och citronpeppar. Superenkelt men bland det godaste sättet att äta röding på, det är nog bara grillad röding som är godare. Jag åt stekta grönsaker till fisken medan de övriga åt kokt potatis.

*********************

Är bara hem en snabb sväng för att äta lite. Hade gärna tagit på mig pyjamasbyxorna och sjunkit ner i tv-soffan.  Men snart är det dags att skjutsa Ida och hennes kompis till dansen. Under tiden de är där tänker jag åka o kompletteringshandla lite mat. Sen blir det hem och se hockey - dags för semifinal 3 på bortaplan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar