torsdag 28 april 2016

Olivias nudelkyckling

Ännu en hektisk vecka med fullproppat schema börjar lida mot sitt slut. Det är så himla tråkigt att inte hinna blogga så mycket som jag vill och inte hinner jag laga så mycket rolig mat heller. Men vilken tur att jag då har en dotter som lagar mat så jag har lite recept att dela med mig av. Den här nudelkycklingen gör Olivia lite då och då, den är hyfsad enkel, smakrik och riktigt god.


Olivias nudelkyckling

1 pkt nudlar
1 kycklingfilé
paprika
zucchini
thaichilisås
soja

Koka nudlarna enligt förpackningens instruktioner. Tillsätt EJ kryddpåsen.
Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem. 
Skär paprika och zucchini i mindre bitar och stek dem lite lätt.
Häll thaichilisås och soja över kycklingen, paprikan och zucchinin i stekpannan.
Blanda ner nudlarna.
Rör om och smaka av med mer thaichilisås och soja.

Grönsakerna kan man variera efter tycke och smak, men den här varianten är den Olivia ofta gör. Vill man förenkla rätten så använder man färdigstekt kyckling.

*********************

I dag har vi varit med jobbet till Skellefteå för lite erfarenhetsutbyte med de som jobbar med samma saker som vi. En riktigt rolig dag med många trevliga människor och intressanta ämnen. Såna här dagar lever man länge på och det var värt att sitta fyra timmar på bussen.

Men nu är jag otroligt trött och längtar till sängen för jag vill vara utvilad och pigg till helgen. En helg som innebär fest och firande mest varje dag. Ser ut att bli en riktigt bra helg alltså, hoppas att även vädret är med oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar