onsdag 23 december 2015

Spagettigratäng med curry

I dag har jag haft semester och varit hemma och fixat med julmaten inför imorgon. Vi har haft en sån mysig dag som nu avslutas med en traditionsenlig uppesittarkväll med Bingolotto, julgodis, skinka, gravad lax och annat gott. I fjol vann Ida 200 kr och hon hoppas på samma tur i år.

För att bryta av all julmat och alla julsmaker blev det currykryddad mat till middagen. Vi hade en stor burk med färdigkokt spagetti i kylskåpet som tog plats för all julmat i kylskåpet. Så det var ganska självklart att använda upp den till middag.


Spagettigratäng med curry
4-5 portioner spagetti
smör
1 msk curry
0,75 msk kycklingfond
2 dl vatten
2,5 dl grädde
3-4 dl riven ost

Koka pastan enligt anvisningarna (eller använd spagettirester som jag gjorde)
Hetta upp smör i en kastrull och bryn curry i några minuter.
Häll i fond, vatten och grädde, låt koka några minuter. 
Häll spagettin i en ugnsform, blanda i rikligt med ost. 
Häll på såsen, rör om och toppa ev. med riven ost.
Gratinera i 200 grader i ca 15 min.

Oj så gott det här var. All ost gjorde den så krämig och god, smakar som en currykryddad spagetti Carbonara. Det här var ett perfekt sätt att ta hand om pastarester som kan bli ganska torra och tråkiga. Men här har ni alltså lösningen på det!

Till spagettigratängen serverade vi färska kycklingfiléer som vi brynte i stekpanna och sen fick de bli klara i ugnen. De sista 10 minutrarna strödde vi på Västerbottensost på kycklingen som fick gratinera och bli en extra krydda.

2 kommentarer: