lördag 12 december 2015

En heldag i köket

Efter en heldag i köket har jag nu sjunkit ner i tv-soffan. Allt är som vanligt alltså :) På kvällarna sitter jag nästan alltid i soffan med datorn i knäet samtidigt som jag tittar på tv.

Vi började morgonen med att klä julgranen. Mys deluxe. När granen var klar satte jag igång att baka mina söta jullimpor som jag alltid vill ha på julbordet. Den söta limpan passar perfekt till det salta på julbordet.


Sen fortsatte jag med chokladkola, ett godare alternativ till knäck. Är man chokladtokig som jag så föredrar man alltid choklad. Leif hjälpte att portionera ut kolan i knäckformarna med vår nyaste leksak i köket. Vilket hjälpmedel - men den ska jag visa mer av imorgon.


Sen var det dags att börja marinera och koka köttet till middagens glögg-gryta. En favoritgryta som jag gör varje december, det blir en sån underbar smak tack vare den söta och kryddiga vinglöggen och stark sambal oelek.


När köket ändå var stökigt var det lika bra att baka ett till bröd och valet föll på luftiga och goda grahamsrutor, som jag snart ska provsmaka. Det finns inte mycket som är godare än nybakat bröd och en kopp te. Bästa kvällsfikat.


Förutom allt detta var jag även tvungen att frosta av frysskåpet i köket. Det var absolut inte planerat men eftersom dörren hade stått öppen lite för länge för nån dag sedan så var det väldigt nödvändigt. Skittråkigt jobb men så skönt när det är gjort och man har ordning och reda i skåpet igen.

Det var min dag! Hur var din, vad har du gjort?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar