fredag 4 december 2015

Sponsrad video: Bosch diskmaskiner

I går under min lediga dag som tillbringades i köket med att förbereda julens alla fester, framför allt den som kommer först, lördagens glöggmingel, blev det mycket disk. Det var citruspress, måttsatser, degbunkar, ugnsformar, tallrikar, vispar, knivar och en massa annat. Då är man glad att man har diskmaskin. Jag skulle absolut inte orka baka och laga så mycket mat som jag gör om jag var tvungen att handdiska.

Många kanske tror att det är mer miljövänligt att handdiska men med dagens teknik och miljötänk hos företag så är det faktiskt oftast mer miljövänligt att använda diskmaskinen än att handdiska.
"Att handdiska 13 kuvert kan förbruka så mycket som över 100 liter vatten om man både diskar och sköljer under rinnande vatten. Diskmaskiner från Bosch kan klara av att jobba med så lite vatten som 6 liter vatten för 13 kuvert. Det vanligaste för en Bosch diskmaskin är dock mellan 9-10 liter vatten för en full maskin."


Jag tror inte jag är ensam om att tycka att moderna diskmaskiner diskar långsamt, dvs det tar lång tid. Men nu har jag lärt mig varför det är så! Att det tar lite längre tid är miljösmart, för diskmaskinerna är inställda på att spara både energi och vatten. Så nu ska jag sluta sucka när diskmaskinen aldrig blir klar, istället ska jag tänka på hur miljövänlig jag är :)

Sponsrat inlägg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar