fredag 25 december 2015

Uppesittarkväll och skidåkning

Vilken slöardag vi har haft, precis som juldagen ska vara. Jag o Leif har legat i soffan och haft Homeland-race då vi sett de fyra sista avsnitten av senaste säsongen. Så nu är den serien slut och vi måste hitta en ny o se eftersom julledigheten knappt börjat.

Jag har inte hunnit titta igenom alla korten från julbordet så jag börjar med att visa er bilder från vår uppesittarkväll då vi väntade in julafton med en lugn hemmakväll, lite godsaker och bingolotto. Som alltid är det en av årets mysigaste kvällar då man myser, småäter, njuter och har den stora dagen framför sig.


Uppesittarkväll
hårdbröd
smörgåsrån
julskinka
ost
senap
lakritsfudge


På julaftonsmorgon tänkte Olivia o Ida åka skridskor men det pågick en hockeymatch på rinken så de kom hem och Ida plockade fram skidorna istället. För vi hade faktiskt en vit jul men nu håller all snö på att regna bort, suck. Jag som hade sett fram emot en långpromenad efter alla julmat men regn, slask och halka lockade inte, tyvärr, så jag stannade kvar i den varma, torra och sköna soffan istället.

Härligt väder med snö på julafton
En perfekt dag för lite skidåkning
Sen passade det perfekt att gå in för att fika, äta och få tomtebesök.

Nu har vi precis plockat bort all julmat ännu en gång och några rätter tog slut medan andra är det mycket kvar av än. Så lunchen imorgon är redan spikad :) Snart ska ni få veta vad som fanns på vårt julbord men först ska jag vila lite till.

2 kommentarer:

  1. Nämen bor ni där! Jag har följt din blogg sedan i höstas då min svärmor bjöd på en älggryta som hon lagat efter ett recept från dig. Vi är hos mina föräldrar just nu som bor bara ett kvarter ifrån er typ där jag också är uppväxt, fast bor nu i Växjö sedan några år tillbaka. :) Vink vink ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag såg inte din kommentar förrän nu för den hade hamnat i skräpposten. Vad kul att du kände igen var vi bodde och att du är/var i närheten. Blir lite nyfiken var :) Vink vink tillbaka :)

      Radera