lördag 8 mars 2014

Efter regn kommer solsken

Borta bra men hemma bäst! Efter några kanondagar i Åre känns det ändå skönt att vara hemma igen. Efter att ha sett solen och en klarblå himmel i flera dagar fick vi igår se regn, regn och ännu mer regn. Det var ingen rolig hemresa vi hade med spöregn hela tiden och vägarna var antingen slaskiga, isiga eller vattenfyllda. Oj, så skönt det var när vi äntligen kunde svänga in på vår gård. Ifjol var det snöstorm (här kan du se hur bilen såg ut när vi kom hem) och i år detta, vi verkar inte kunna ha lugna och fina bilresor hem från vårt sportlovsfirande.
Lite fina helgblommor ska jag se till att få med mig hem i dag.

I dag skiner solen igen men det verkar blåsa ordentligt. Men det lär bli en inne-dag i dag för att packa upp alla väskor, städa bort alla skidor och skidkläder, tvätta kläder och komma i ordning för vardagen igen. Men framför allt ska jag förbereda en riktigt mysig mellokväll. För nu är det final!

Jag tittade igenom bloggen för att få lite inspiration och hittade några bortglömda recept som verkade goda. Vilken tur jag har som har en sån bra samling med våra favorit-recept :) I fjol till vår mello-middag gjorde jag tortillasnibbar, kanske blir det en repris i år.


Det var länge sedan vi åt skaldjur så jag blev lite sugen att äta något med räkor. Pasta med en god sås var också länge sedan så det blir kanske en räkpasta som ställs på bordet ikväll.


Och en efterrätt måste man ju ha när det är fest, eller hur. Pannacotta är snabbfixat, gott och lite festligt. Jag tror att jag har en mintcrisp-choklad i skafferiet så att jag kan göra favoriten mintchoklad-pannacotta. Dessutom har vi fyllt på våra frysar med bär, som är ett måste till pannacotta.


Är det glitter- och glamourfesternas fest (för det är väl det Melodifestivalen är) så måste man servera bubblor. Jag ställer nog både fram mousserande vin och bubbel-vatten på bordet. Och visst är det roligare att ställa fram fina flaskor och karaffer än en pet-flaska på bordet?

Evians snygga flaskor är perfekt för att ställa fram på middagsbordet.
Nu måste jag sätta fart och skriva ihop en handlingslista och sen åka på Kvantum o handla hem en massa godsaker. Jag längtar efter en riktig god sallad med mycket grönsaker och frukt i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar