måndag 31 mars 2014

Fredagsmys i Kåbdalis

Nu ska jag försöka sammanställa vår helg i Kåbdalis med Astma- och Allergiföreningen i Luleå. Vi hade hyrt 14 stugor i Blåfjell som rymde upp emot 20 familjer med barn som har astma och/eller allergier och var sugna på en skidhelg i denna slalompärla i norr.

På fredagkvällen hade vi ordnat lite Fredagsmys i festlokalen högst upp i restaurangbyggnaden Kårleone. Jag tror aldrig jag har varit med om en sån gästfrihet och omtanke som Kåbalis crew har visat den här helgen. Förutom att vi har fått låna lokalen gratis har de sett till att hela byggnaden har varit helt nötfri i en hel vecka för att på bästa sätt göra lokalen tillgänglig även för de mest allergiska. Tänk om fler pubar, restauranger och barer skulle våga ta bort nötterna!


Tack vare underbara sponsorer kunde alla familjer gå hem med en välfylld goodie bag. Där fanns frukostlimpa från Fazer bageri, Matmagasinet och Elle Mat&Vin från Aller media, nötfri müsli från Frebaco, disktrasor från Flower scrub, Plamils mjölk- och nötfria choklad från Kung Markatta, flera produkter från Apotek Hjärtat och god dryck från Vitamin Well. Mer om alla dessa produkter kommer i ett senare inlägg, för många saker var nyheter men blev favoriter.


Till fredagsmyset bjöd vi på vårt populära "Ett fika för alla", det var gluten-, mjölk-, ägg- och nötfri hallonpaj med vaniljsås från Oatly och chokladbollar som också var "utan allt", utan allt förutom god smak förstås. Till det drack vi kaffe, te eller festis.


Jag tror att alla deltagare hade sökt sig till vårt fredagsmys för kön ringlade sig lång åt alla håll för att få smaka vårt goda fika och köpa lotter till vårt lotteri där alla pengar oavkortat skänks till Barnallergifonden. Men mer om det senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar