onsdag 12 mars 2014

Back on track

Efter en sjukdoms- och vab-period då jag åt lite allt möjligt följt av en fjällsemester med mycket godsaker är det dags att tänka på matintaget igen. Så nu kör jag igång med ViktVäktarna igen och tar hjälp av fyra enkla tips som jag redan gett er.


Mina fyra enkla tips!
Skriv matdagbok
Ät inget annat bröd än knäckebröd
Inga sötsaker
Ät mycket frukt, bär och grönsaker


Skriv matdagbok
Det bra att skriva matdagbok även om man inte är med i ViktVäktarna Online och kan använda alla deras fina verktyg. Det är så lätt att man äter lite för mycket för man tänker inte på alla småsaker man stoppar i sig, men om man skriver ner allt så synliggör man även småätandet.

Ät inget annat bröd än knäckebröd
Knäckebröd (Wasa Sport) med leverpastej och en massa grönsaker är min storfavorit. När jag vill lyxa till det lite eller om sötsuget är för stort då tar jag ost och lite marmelad som pålägg istället.

Inga sötsaker
Godis och kakor är bannlysta ett tag nu. Ett måste för att bryta sockersuget som växer sig så starkt på så kort tid.

Ät mycket frukt och grönsaker
Jag har alltid tyckt att mat är såå mycket godare med en god sallad eller serverad med ordentligt med grönsaker. Ja, det är nog ett måste för en god mat. Så det här tipset är nog det enklaste att följa för mig.


Det var ett bra tag sedan vi hade den goda råkostsalladen, men i dag är det dags att göra en ny omgång. Det är så himla skönt att ha salladen klar i kylskåpet. Men den tar slut så himla fort för hela familjen tycker om den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar