måndag 13 januari 2014

Dilltorsk VV

Tvättstugan är städad precis enligt planen och jag känner mig så duktig. Så nu tänker jag sitta i soffan resten av kvällen, dricka te och bara mysa på. Har ni följt mig på Instagram (@matro_sara) idag? Jag är nu uppe i sju koppar te på en dag och eftersom klockan inte är så mycket lär jag hinna med en till kopp innan jag går och lägger mig.

Idag var det dags för fisk till middag och då får jag sällan stående ovationer.


Dilltorsk VV (2 portioner 7 propoints)
2 tsk margarin flytande 80%
1 msk vetemjöl
2 dl lättmjölk 0,5%
300 g torsk
1 msk dill, hackad
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl räkor skalade

Smält margarinet, tillsätt mjöl och rör om, häll på mjölken.
Koka upp under omrörning.
Lägg i dill, salt, svartpeppar och fisken i mindre bitar.
Låt sjuda på svag värme under lock ca 15-20 minuter.
Lägg i räkor och låt allt bli varmt. 
Servera med pressad potatis och sallad.


Jag använde ett torskpaket på 400 g och sen gjorde jag en och en halv sats av såsen. När jag smakade av var det en god dillsmak men när man sen åt fisken till potatis så tog potatisen bort ganska mycket av dillsmaken. Så nästa gång tar jag ännu mer dill. Jag hade inga räkor hemma men däremot hade jag en förpackning kräftstjärtar i lag som jag serverade på sidan om. Isak tycker inte om fisk och Olivia tycker inte om torsk så detta var inte speciellt populärt.

2 kommentarer:

  1. Tack vare att du hade kommenterat på Leilas blogg så hittade jag till din sida. Jag har precis gått med i Viktväktarna och kommer garanterat att laga mat enl. dina recept. Tack!

    Kram M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du har hittat hit. Välkommen!
      Lycka till med din ViktVäktar-resa. Att gå med i ViktVäktarna är bland det bästa jag gjort.

      Radera