fredag 3 januari 2014

Clarion hotel Sense

På annandag jul hade jag och Leif förmånen att bo en natt på Luleås nya stolthet - det nybyggda Clarion hotel Sense. Kanske extra kul för Leif som under ett helt år har jobbat på bygget.

Det första som möter en är den mysiga och rymliga lobbybaren intill receptionen.

Efter incheckning åkte vi upp till hotellrummet, som så klart var nytt och fräscht. Barnen fick följa med upp och kolla in hotellrummet innan vi skjutsade hem dem.
Olivia och Ida tittar på utsikten och Isak chillar :)

I en låda på rummet fanns olika sorters kuddar - med eller utan dun, höga eller låga. Perfekt för mig som är lite kräsen när det kommer till kuddar. Dessutom är jag allergisk mot dun och det är alltför ofta jag upptäcker försent att det är en dunkudde i sängen. Det är inte kul att gå ner till receptionen för att byta kudde när man helst av allt bara vill sova.

Min plats!
Observera (i spegeln) att det bara ligger en uppsättning handdukar på hyllan. Vi var ju två!
Jag såg till att duscha först på morgonen :)

På våning 9 med en underbar utsikt över Luleå centrum (uppifrån) och havet ligger en restaurang (Kitchen & Table) och Skybar. Tyvärr var dessa julstängda så vi kunde inte prova restaurangens utbud, men vi hoppas att vi kommer tillbaka nångång när det är öppet.

Men som tur var serveras även frukosten däruppe så efter en god natts sömn fick vi i alla fall njuta av utsikten och den mysiga atmosfären.
Luleå sett uppifrån med isbrytarna en bit bort.

Det verkar alltid svårt att få till en bra logistik i frukostmatsalar, eller så är det jag som vill ha "fel" tillbehör och tycker att saker är på fel ställen. Efter att ha letat ett tag hittade jag dock det mesta jag ville ha, bröd, pålägg, frukt, te, pannkakor, äggröra mm.
Brödbordet hade finaste uppläggningen
Fräsch frukt är ett måste på ett bra frukostbord.
Inget överflöd bland påläggen men det mesta fanns ändå. Fast jag saknade leverpastejen.
Känns väldigt lyxigt att bo på hotell i sin egen stad. Det var ett skönt avbrott för oss och jag hoppas det blir fler tillfällen till det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar