tisdag 26 mars 2013

Fredag i Kåbdalis

Efter mycket planerande och fixande med sponsorer så var det äntligen dags att packa in oss i bilen för en familjehelg i Kåbdalis anordnad av Astma- och Allergiföreningen i Luleå. Bilen var överfull med skidor, packning, korvbröd, chips, festis, goodiebags och barn, för Olivia och Isak hade med sig varsin kompis. Jag är imponerad att vi rymde allt och kom i väg i hyfsad tid.

Fin stuga med fin utsikt i Blåfjell/Kåbdalis
När vi kom fram till Blåfjells fina stugor vid lunch så satte jag igång att steka hamburgare till sju hungriga personer som var laddade för en helg på skidor. Efter lunchen åkte de övriga slalom och jag, Ann och Anita började förbereda kvällens fredagsmys. Från de trevliga ägarna till Kåbdalis fick vi låna en festlokal för kvällens aktiviteter. Perfekt så att vi hade möjlighet att träffas alla 60 personer som var med på familjelägret.


Hygien är extra viktigt vid allergier så vi paketerade Änglamarks (mjölkfria) chips och salta pinnar i en-liters-påsar så alla gästerna kunde ta varsin påse istället för att alla skulle vara och gräva i skålar. Detta för att minmera risken att det som från början var ägg-, mjölk- och nötfritt skulle få något av detta på sig. Bra tips att tänka på om man ska bjuda allergiker. Lite mjölk på ett finger kan vara förödande för en mjölkallergiker.


Goodiebags med lite blandat innehåll, bl.a. böcker och nyckelband från Luleå kommun, leksaker från Barnens hus, bilpåsar från Coop Forum Örnäset och varucheck från Oatly, delades ut till alla familjer. En uppskattad grej och det såg så roligt ut när alla satt och tittade i sina påsar.

Välbesökt fredagsmys
Vi hade fått spel från Ica Maxi och block, pennor och linjaler från WSP som barn och vuxna sysselsatte sig med under kvällen. Fast vissa gjorde som vanligt...lekte med mobilen :)

Vissa spelade spel, vissa ritade och vissa höll på med sina mobiler
När klockan hade passerat sju var det många som blev ivriga ut i backen igen eftersom sittliften då öppnade igen för lite kvällsåkning.
Mysigt med kvällsåkning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar