onsdag 20 mars 2013

Enkel och god ugnskyckling

Ni som följt mig ett tag vet att jag älskar mat som sköter sig själv i ugn, för under tiden maten blir klar hinner man duka, göra sallad och plocka i ordning. I dag var det åter dags för en mat-i-ugn-middag. Så enkelt, så bekvämt!

Idag blev det kycklingfiléer som fick tillagas i ugn tilsammans med rotsaker. Såå enkel att göra och kan förberedas om man vill genom att steka kycklingen i förväg.
Enkel och god ugnskyckling
4 kycklingfiléer
salt o peppar
potatis
morötter
lök
olja

Dela kycklingfiléerna i 4 delar. Bryn dem så att de få lite färg, salta o peppra.
Skala och dela potatis, morötter och lök i mindre bitar.
Sätt rotsakerna på en plåt, ringla olja över och salta. Sätt in i ca 200 grader i ca 30 minuter. (Tiden beror så klart på hur stora bitar du gjort)
Lägg kycklingen på rotsakerna de sista 10 minutrarna.
Servera med yoghurt och thaichilisås.


Det här är en favoriträtt hemma hos oss och den går att variera hur mycket som helst så man behöver aldrig bli less den. Jag serverade en vitkålssallad/pizzasallad som också går fort att slänga ihop.

Oj, vad den här dagen försvann snabbt. Klockan är redan över nio, det känns som vi nyss åt middag ja det känns nästan som det var nyss vi åt frukost. På fredag åker vi till Kåbdalis för en slalomhelg och jag har fått halsont. Bra tajming! Förhoppningsvis går det över efter en natts sömn. Jag är lite konstig för jag får ofta ont i halsen om jag är för trött, och i går kom jag i säng alldeles för sent pga att det blev förlängning i hockeyn och den var jag ju tvungen att se klart - trodde jag. Men med tanke på slutresultatet hade jag kunnat gå och lägga mig långt tidigare. Lätt att vara efterklok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar