söndag 12 september 2010

Lax med fetaost och dill

I dag var det dags för veckans fiskmiddag och jag var förberedd på klagomålen som brukar bli när det är fisk som serveras. Men i dag var det väldigt få klagomål. Olivia blev lite besviken för vi hade planerat att äta hennes favoritlax med spenat. Men jag tog mig inte till affären innan middagen och vi hade tyvärr ingen spenat hemma. Men både hon och Isak åt varsin portion utan att klaga. Ida åt som vanligt mycket när det är lax och potatis.
Lax med fetaost och dill
4-5 portionsbitar lax
150 g fetaost
2 msk dill
en skvätt grädde
salt o peppar

Mosa ihop fetaost och dill med lite grädde.
Salta och peppra laxen.
Skär en skåra längs med fiskbitarna. Fyll med fetaostblandningen.
Ställ in i ugnen ca 20 min i 200 grader.

Det var en krämig och god fyllning i laxen med mycket dillsmak. Jag tycker inte att det behövs någon extra sås. Isak som är mjölkallergisk fick en fiskbit utan fetaostfyllning och Olivia skrapade bort fyllningen och åt bara laxen

2 kommentarer:

  1. Jag har läst ganska mycket på senare tid om hur forskare har kommit fram till att man bör vänja barn redan som spädbarn vid att äta fisk, eftersom de innehåller så många nyttiga fetter som deras växande hjärnor har behov av.

    SvaraRadera
  2. Mina barn har älskat fisk tills för något år sedan. Men jag tror och hoppas att detta bara är en fas de ska igenom.

    SvaraRadera