onsdag 8 september 2010

Pasta- och skinksallad

Åh vad jag hatar förkylningar. Nu när jag äntligen börjar känna mig lite bättre efter drygt 3 veckor så har Isak blivit sjuk igen. Han gick hem från skolan med feber, hosta och täppt näsa. Har vi otur så får vi alla en andra omgång av höstförkylningen nu. Nej, nu får jag försöka tänka positivt.

Idag gjorde jag en barnvänlig enkel pasta- och skinksallad utan konstigheter. I "huvudskålen" hade jag bara sånt som alla barnen tycker om, pasta, skinka, gurka, paprika och körsbärstomater. I småskålar brevid har jag saker som bara vissa tycker om, så kan var och en plocka ihop sin egen favoritsallad.

Pasta- och skinksallad
pastaskruvar i olika färger
gurka
paprika
körsbärstomater
skinka eller kassler
alternativa tillbehör, välj era favoriter
purjolök
majs
fetaost eller mozzarella
bönor
sallad

Barnen åt och åt och åt så jag hann inte ens ta ett kort. Isak som kände sig krasslig ville inte äta men efter ett tag när Panodilen hade satt ner febern kom han och åt. Hans kommentar då var så rolig "Oj så gott, hur kunde jag tacka nej till det här". Det är inte ofta man får sånt beröm av Isak för maten man gör om det inte är tacos. Olivia älskar också sån här sallad om hon får ha Rhode Island-dressing till.

2 kommentarer:

  1. Det låter gott och enkelt.

    SvaraRadera
  2. Det ÄR gott och enkelt. Måste snart göra det igen. Det är inte ofta alla 3 barnen tycker om samma mat. Så det gäller att passa på:)

    SvaraRadera