lördag 11 september 2010

Kycklingtacogryta

I dag är det Idas tur att vara riktigt krasslig. Hon har inte ätit nå på hela da'n och astman har slagit till så hon har svårt att andas. Nu har hon somnat så vi hoppas hon sover på förkylningen och är frisk imorgon. Både Isak och Olivia hade en-dags-förkylning med hög feber så vi hoppas att även Ida får en kortvarig variant för ovanlighetens skull.

Isak är på sin första hockeyträning för säsongen, känns konstigt när solen skiner och det är riktigt varmt ute. När vi höll på att knyta Isaks skridskor sa Ida "Imorgon ska jag åka skidor" :)
Kycklingtacogryta
500 g kycklingfilé
0,5 tsk salt
2 msk tacomixkrydda
1 burk körbärstomater, (400 g)
1 dl vatten
2-4 st vetetortilla

Skär kycklingen i små bitar. Bryn det hastigt i smör.
Krydda med salt och tacokrydda.
Häll i tomaterna med sitt spad och vattnet. Låt koka 1–2 min.
Dela brödet på mitten och skär det sedan i strimlor. Stek det i smör i en stekpanna 1–2 min. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera grytan med ris och sallad. Strö över tortillastrimlorna.

Det här tyckte vi alla om och det var jätteenkelt att göra för det var ju så få ingredienser. De stekta tortillastrimlorna blev en favorit hos barnen. Man kan variera sig och använda fläskkarré eller benfri kotlett istället för kyckling och förmodligen blir det lika bra.

2 kommentarer:

  1. Hoppas Ida mår bättre snart. Kolla mitt lilla inlägg om tacos. - http://matpolisen.wordpress.com/2010/09/11/tacos-till-helgen/

    SvaraRadera
  2. Ida mår redan något bättre. Det var mycket taco-info där. Har faktiskt ätit riktiga mexikanska tacos och det är riktigt gott men har inte så mycket likhet med vår svenska variant.

    SvaraRadera