lördag 28 mars 2009

Tomat- mozzarella- och spenatpaj

Igår hade vi fredagsmys med lite smått och gott till middag. Alla fick välja nå de ville ha. Jag stekte parisare, köpte vinmarinerad och lök- & vitlöksmarinerad rostbiff, sommarsallad, heta kräftstjärtar i aioli, kräftstjärtar, kokade tortellini, värmde baguetter, skar upp avokado, gurka, paprika och morot, la upp majs, ruccolasallad och babyspenat. Dessutom gjorde jag en tomat- mozzarella- och spenatpaj.

Jag använde grahamsmjöl i min pajdeg, flera varianter på pajdeg hittar du här.
Tomat- mozzarella- och spenatpaj
5 stora tomater
1 halv kruka basilika
2 mozzarellabollar
1 påse färsk bladspenat
1 scharlottenlök eller 0,5 rödlök
3 ägg
4 dl mjölk
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Förgrädda ett pajskal.
Skär tomater och mozarella i tärningar. Lägg i pajskalet tillsammans med basilikan.
Skölj spenaten och finhacka löken.
Fräs spenaten snabbt i panna med löken. Lägg i pajskalet.
Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.
Grädda ca 45 minuter i 200 grader.

2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.