tisdag 13 november 2018

Pulled Pork

Nu har vardagen startar i rekordfart igen efter semesterhelgen i Stockholm. Fylla på kyl och skafferi, tvätta, skjutsa till träningar och laga middagar har jag pysslat med på kvällarna sedan jag kom hem.

I dag fick min crock-pot laga mat medan jag var på jobbet, se'n behövde jag bara duka och skära lite grönsaker innan det var dags att äta. Vardagslyx!

Pulled Pork är så himla gott och perfekt att göra i en slowcooker. De flesta förknippar pulled pork med rökig smak, men eftersom jag inte tycker om röksmak använder jag andra kryddor. Sedan tidigare har jag ett recept på chili-pulled-pork och nu kryddade jag med balsamvinäger och grillkrydda. Riktig gott!


Pulled Pork

ca 1 kg fläskkarré
1 dl chilisås
0,5 dl olja
1-2 msk balsamvinäger
1 msk grillkrydda
salt
peppar
0,5 dl vatten

Blanda ihop chilisås, olja, balsamvinäger och kryddor.
Bred det över köttbiten som sen sätts ner i grytan.
Häll på vatten.
Ställ crock-poten på låg temperatur i ca 9 timmar.
Dela köttet i mindre bitar med hjälp av två trägafflar.
Smaka av med grillkrydda, salt och peppar.
Servera till grönsaker, röror, och mjuka tortillas.


Det här har blivit mitt nya favoritrecept och har gjort det två gånger på ganska kort tid och jag lär nog göra det snart igen. Smidigt, enkelt och supergott. I like!

Sallad, gurka, paprika, tomat, picklad lök, avokado&mango och rostad majsröra har jag på min favorittallrik.

Pulled pork och en massa favorittillbehör
Har använt det här receptet i dag också och hade då planen att ta en bättre bild. Men det glömde jag bort 😔 Får byta ut den här bilden nästa gång jag tillagar denna smarriga rätt.
Uppdukat och dags att äta!

söndag 11 november 2018

Matsedel v.46 november 2018

Alldeles strax ska jag packa ihop alla grejer och börja resan hemåt. Jag har haft underbara dagar  här i Stockholm men nu längtar jag hem till barnen. Borta bra men hemma bäst...

Sitter just nu i hotellsängen och bloggar, för trots att jag är i Stockholm så vill jag ge er en veckomatsedel. Och jag lyckades knåpa ihop en matsedel även här.


Matsedel v.46 november 2018

Köttfri måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Mysfredag

Veckans godsak

fredag 9 november 2018

Salted Caramel Mousse

Snart är det helg och ni är kanske sugna på nå gott. Då tycker jag att ni ska prova den här superenkla sötsalta efterrätten.


Salted Caramel Mousse

5 dl grädde
1 burk karamelliserad mjölk/dulce de leche
0,5 dl kesella
1-2 tsk flingsalt

Garnering
mörk choklad
blåbär

Vispa grädden rätt så fast.
Rör försiktigt ner den karamelliserade mjölken, bara tills allt är helt blandat.
Vänd ner kesella och smulat flingsalt.
Häll upp i portionsglas och låt stå i kylen 3-4 timmar.
Servera till choklad och/eller bär


Vem tycker inte om salted caramel? Jag älskar denna smak - sötsalt kola - som finns i så många varianter. Så mycket godare än enbart kolasmak - saltet gör så mycket.

torsdag 8 november 2018

Roligheter på gång

Nu packar jag för fullt för jag struntade faktiskt i det i går, istället gick jag o la mig tidigt. Tack vare det blev det lite drygt åtta timmars sömn i natt, precis vad jag behövde. Förkylningen känns något bättre, men inte är jag helt pigg tyvärr. Det blir perfekt att slumra en dryg timme på planet ner till Stockholm också. Jag vill ju orka göra något roligt i Stockholm i kväll, för inte tänker jag åka dit för att sova.

I morgon är det dags för Sthlm Food & Wine där det är prisutdelning i Matbloggsprisets alla klasser. Jag var ju själv en av de tävlande i kategorin Folkets val och tack vare er mina kära läsare så hamnade jag på en fjärdeplats. Fyra, det är stort. Är så otroligt stolt och glad över det 💕

Här kan ni läsa intervjun med mig, som gjordes under tävlingsperioden.


Det är inte bara prisutdelning, bloggmingel och provsmakning som gäller på mässan. Jag ska även gå runt och kolla in spännande och goda nyheter i mat- och dryckesvärlden. Dessutom är det en hälsomässa i lokalen bredvid där jag också tänker gå en sväng, för i fjol var den mässan minst lika bra som mat- och vinmässan. Jag tänker ha en riktig feel-good-dag helt enkelt.

Nu är det dags för en kopp te innan jag ska packa ner det sista, stänga väskan och åka till flygplatsen.

Vi hörs!

onsdag 7 november 2018

En favoritdag

Kladdkakans dag är en av årets bästa dag för en chokladälskare som jag. Tänk att få en hel dag till att frossa i chokladiga och goda kladdkakor med gott samvete. Fast så härligt har jag inte haft det idag, tyvärr. Har du?

Tänkte tipsa er om några av mina favoritkladdkakor. Fast en kladdkaka med choklad blir ju aldrig fel så de flesta kladdkakerecept är kanonrecept.

Enklaste kladdkakan är den här och den är trots sin enkelhet supergod.


Ni har inte kunnat missa att mint och choklad är min favoritkombination. Den här kladdkakan med mintchokladfyllning är farligt god.


Varför inte göra EN kaka av två favoriter! Kladdkaka med chokladbollstopping.


Självklart kan man baka goda kladdkakor även utan ägg. Ni måste prova den här, ni kommer inte förstå att den är äggfri.


Även glutenfria kladdkakor är goda. Har ni provat? 
Jag kan verkligen rekommendera den här med daimfudge.


Även om man undviker vetemjöl och socker så kan man äta goda kladdkakor. Testa denna.


Igårkväll kom jag hem från en två-dagars konferens i Stockholm och i morgon är det dags att sätta sig på flyget till Stockholm igen för en helg i huvudsta'n. Packa upp och packa om är det som gäller idag. Eller så kanske jag väntar med att packa tills i morgon och ligger i soffan ikväll 😀

Tyvärr känner jag mig hängig med halsont och feber, så jag smet hem en timme tidigare för lite vila för i helgen vill jag vara riktigt pigg o frisk. Jag hoppas att alla roligheter gör mig frisk. Ibland behövs det inte mer än att släppa alla måsten...

Jag ska på mat- o vinmässa, promenera en massa, äta o dricka gott, shoppa lite och kanske hinner jag med en musikal också. Visst låter det som en kanonhelg?

måndag 5 november 2018

Parmesangratinerad blomkål

Är ni sugen på nå riktigt gott?
Blomkål i ugn är bland det godaste tillbehöret jag vet och om man dessutom toppar den med parmesan så blir det gudomligt. Det är så gott så man behöver nästan inte äta något annat till 😀


Parmesangratinerad blomkål

färsk blomkål
olja
salt, peppar
ev. någon örtkrydda
riven parmesan

Dela blomkålen i mindre bitar/buketter.
Lägg i en ugnsform.
Ringla över olja samt salta o peppra.
Ställ in i 200 grader ca 10-15 minuter.
Strö över parmesanost och låt stå drygt 5 minuter till i ugnen.


Jag vill ha lite tuggmotstånd kvar i blomkålen, medan andra vill ha den riktigt mjuk. Så känn med en sticka när den är klar enligt dig.

Man kan även använda fryst blomkål men det blir inte alls lika gott som om man använder färsk.


Det här är ett tidsinställt inlägg för jag är på konferens i Stockholm och alldeles strax är det dags för en trerättersmiddag med underhållning. Hoppas det blir något riktigt gott som vi får äta och dricka och att underhållningen är bra. 

Se'n blir det en tidig kväll, man måste ju passa på att sova när man är på hotell och inte har några måsten att ta tag i. Sovmorgon och hotellfrukost i morgon låter ju inte heller helt fel. 

Fast jag är lite nervös för i fjol när jag var på samma konferens hade jag ett migränanfall på natten och morgonen och det är inte ofta jag har varit så dålig. Sannolikheten att det händer två år i rad känns inte så stor, men oron ligger ändå och lurar...

söndag 4 november 2018

Matsedel v.45 november 2018

Nu börjar min långhelg och barnens höstlov lida mot sitt slut. Kommande vecka blir en lite annorlunda vecka med dubbla Stockholmsresor, både nytta och nöje ska hinnas med. Så den här söndagen kommer bestå i att förbereda dubbla packningar, se till att det finns mat hemma till övriga familjen och försöka komma ihåg allt som måste fixas och fungera under veckan.

Men som vanligt börjar jag söndagen med en matsedel för att kunna inspirera er i er matlagning kommande vecka.


Matsedel v.45 november 2018

Köttfri måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Mysfredag

Veckans godsak