torsdag 18 april 2024

Workday och annat kul

Nu är jag hemma igen efter flera dagar i Stockholm där jag har förenat nytta med nöje. Jag började med en mysig helg med Olivia och Emil i deras fina lägenhet innan jag på måndag-eftermiddag bytte till hotell i city och jobb-konferens.

Jag har ätit så mycket gott och började redan när jag landade i lördags med en god frukost på MrCake. Där Roy Fares himself jobbade i köket när vi var där och jag blev lite starstrucked när han t.o.m pratade med mig😂

Efter den mysiga frukosten med Olivia och Emil orkade jag springa i affärer i flera timmar och jag hittade så mycket av allt jag var ute efter. Perfekt! Det blev en sen och god lunch på Beirut Café, där jag valde deras kycklingsallad som är så himla god. Efter lunchen tog min energi slut och det var skönt med en lugn hemmakväll med småplock som vi hade köpt på Ica Maxi i Nacka. Det måste vara en av de fräschaste och största Ica-butikerna.

Äggröra och avokado på Brioche-bröd på MrCake

Kycklingsallad på Beirut Café

Småplock hos Oliva och Emil

Mitt val

Sjävklart hann jag med några koppar te också, tyvärr fick jag inte tag i mitt favoritte som de har slutat sälja i Östermalmshallen. Men har jag tur har jag hittat en ny återförsäljare. Jag har redan beställt och hoppas att det kommer med posten imorgon. Jag är så nyfiken om det är rätt eller inte.

Innan resan hade jag hoppats på en mysig söndagspromenad i vårsolen. Men det var regnigt, grått och blåsigt så vi höll oss hemma mest hela dagen förutom en kort sväng till Nacka Forum på förmiddagen. Det var dock ganska skönt med en lugn hemmadag, soffhäng och hämtmiddag.

Har fikat så mycket gott, framför allt Olivias Philadelphiabullar i långpanna. Men enda fikat jag fick på bild var en liten chokladbit.

Indiskt till söndagsmiddag

Eftersom jag har ett jobb där jag kan jobba på distans passade jag på att jobba hemifrån Olivia några timmar innan jag åkte in till hotellet i city för att möta upp kollegerna. Så skönt att slippa ta semester. Till lunch beställde vi supergoda bowls från Lulu. Därifrån ska jag äta snart igen! Dock kanske jag skippar att beställa från Wolt då vi behövde vänta två timmar på att få maten och även chatta med dem och efterlysa maten. Så irriterande!

Den som väntar på nå gott.....

Så god kyckling-bowl

På kvällen gick jag med kollegerna på Tapas-restaurang, så kul att träffa dem igen. Nu var det ett tag sedan jag var i Kiruna så vi har bara setts via Teams de senaste veckorna. Vi åt på Caliente och det fanns mycket gott att välja på. Mitt val blev en sallad med buffel-mozzarella och oliver, tonfisk, patatas brava och oxfilé-toast. Tonfisken var inte riktigt i min smak, så den gav jag bort till en kollega. Men det övriga var riktigt gott. Trots att jag var mätt kunde jag inte motstå att ta en chokladfondant till efterrätt. Den var underbar💖

God middagSupergod efterrätt

På tisdag var det sedan dags för den verkliga anledningen till den här resan - nämligen en heldag med vår systemleverantör Workday. En dag med mycket information, god lunch, trevligt folk och underbart fika. Alltså fikat drömmer jag fortfarande om, småkakor och kanelbullar to die for. Det var en heldag på engelska och det gick mycket bättre än jag trodde. Nu har jag i tre månader jobbat med engelska som jobbspråk och det går ändå hyfsat bra, så nu måste jag nog sluta säga att jag inte kan engelska 😀 

Det var rock-tema på konferensen och bl.a. fanns det ett fotobås där man tog en ansiktsbild på sig själv och sedan blev det en AI-bild på en som rockstjärna. Det var jag ju tvungen att testa.

Jag hann med så himla mycket dessa fyra dagar så det känns som jag var där minst en vecka. För på tisdag efter konferensen och före flyget gick hann jag även med en middag med en kompis. Kul att hinna uppdatera varandra om lite allt möjligt. Efter att ha ätit och fikat en hel del under dagen var det gott med en caesarsallad till middag.


På tisdagen höll vi till på Fotografiska med utsikt över Gröna Lund

AI-bild av mig som rockstjärna😂

Caesarsallad på Egon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar