fredag 11 augusti 2023

Semester i Stockholm

Nu är semestern slut och jag har hunnit jobba två dagar men jag tänker tillbaka på vår härliga vecka i Stockholm då vi hann så himla mycket. Vi hade verkligen kanondagar. Trots att vädret inte var det bästa - men det kunde definitivt vara sämre för vi klarade oss undan regn.

Det var även lite väl mycket folk överallt. Jag föredrar nog Stockholm under andra tider än juli. Men allt sånt glömmer man lätt och kommer ihåg allt som var bra, allt roligt vi gjorde och allt gott vi åt.

Finns det något godare, mysigare och bättre än hotellfrukost? Och jag älskar Clarion Signs frukost. Förutom allt gott som de har på sin frukostbuffé så har de fixat sån bra ordning där med flera stationer med samma saker. Så det blir aldrig kö och trängsel trots mycket folk. Sånt gillar jag! Egentligen är det så lite som behövs för att få bufféer och annat att flyta smärtfritt, men många misslyckas ändå :)Efter en försenad flygresa och Burger King-lunch åkte vi ut till Skansen, första gången Ida var där. Vi började med en rundvandring och tyvärr fick vi inte se nån björn, men däremot ett lo-djur och lite annat. Men det bästa var på kvällen då vi hade bokat biljetter till Allsång på Skansen. Kvällens artister vara Thomas Stenström, Stor, Kiana, Lancelot Hedman-Graaf och Peter Jöback. Men det absolut bästa var kvarten efter huvudsändningen då det var Pernilla Wahlgren som framförde fyra av sina mest kända låtar. Det var kanonbra, synd att hon sjunger så lite nuförtiden och gör så mycket annat.

Onsdag var den stora shoppingdagen och Ida hittade så mycket fint inför skolstarten. Tänk att hon börjar på gymnasiet om några veckor. Lunchpausen blev en supergod räksallad på en uteservering. Älskar upplägget och att dressingen serveras på sidan om, istället för ihopgeggat. Även på kvällen åt vi gott då vi åt pasta på Trattorian, där vi har ätit tidigare också och varit så nöjda. Nöjda med maten i alla fall, servitören hade nog inte sin bästa dag på jobbet.Torsdag tog vi en båttur till Jarlaberg/Nacka för fika och husesyn hos släktingar. Jättemysigt område och hur härligt är det inte att kunna ta båt istället för buss/t-bana? Hade jag redan då vetat att gården vi var på kommer bli Olivias gård i oktober hade jag kollat runt och strosat lite mer i området. På kvällen hade jag och Leif date night på Boqueria i Mood galleria. Jag har hört så många som har rekommenderat och tipsat om den restaurangen och äntligen blev det av att jag också fick testa deras mat. Det var himla gott, men som så ofta är jag inte helt nöjd med servicen och logistiken. Där finns det förbättringspotential. Dessutom är jag glad att vi kunde sitta ute för inomhus var det galen ljudnivå. Men som sagt maten var utmärkt.Sedan var den stora dagen kommen och anledningen till vår Stockholms-semester - nämligen Gyllene Tiders konsert. Men innan dess hann vi med shopping på ett varmt Mall of Scandinavia medan det regnade utanför. Det var dock så varmt inne på MoS så vi orkade inte prova kläder och shoppa och det blev inte sån långvarig vistelse där. Så osmart av dem att ha så varmt, så att alla blir så trötta och inte orkar handla. Bättre ventilation är nog något de bör tänka över.

Lördag blev en lugn dag i solen på olika uteserveringar. Jag hade så ont i vristen så jag klarade inte gå så mycket som jag hade velat. Jag älskar att strosa i Stockholm och njuta av solen. Trots den hemska värken lyckades jag få ihop 20000 steg. Men jag förstår inte hur jag lyckades med det :) Caesarsalladen i solen vid nybrokajen/Strandvägen var supergod, lasagnen på kvällen i Gamla stan var okej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar