fredag 25 augusti 2023

Jobbhöst

Nu är skola och jobb igång på allvar och sommarsemestern känns långt borta. Men jag är så himla nöjd med min semester, där jag hann lite allt möjligt både nytta och nöje. Det är första gången på många många år som jag faktiskt känner mig redo för jobb-hösten. En skön känsla.

Visst kommer ni ihåg att jag bytte jobb för 1,5 år sedan? Bästa beslutet jag har tagit. Det var ett tufft första år att komma in i allt nytt. Men jag har aldrig ångrat mitt byte. Jag var så färdig på gamla jobbet och behövde nya utmaningar. Jag är fortfarande ganska stolt över mig själv att jag var så målmedveten (och modig). 

När jag kom på att jag ville jobba mer med ekonomi sökte jag upp en lämplig utbildning och tog studieledigt nån dag per vecka för att fixa tentorna. Det finns många olika yrken och utbildningar inom ekonomi, men jag valde en med inrikting mot redovisningsekonomi. Siffror har jag ju alltid varit fascinerad av och redovisning har jag alltid tyckt om.I mitt nuvarande jobb får jag kombinera mina två intressen och utbildningar - IT och ekonomi. Sån tur vågade jag knappt hoppas på. Ett tag var jag sugen att börja jobba som redovisningsekonom, men det här blev bättre. Men nu när Olivia flyttar till Stockholm är det kanske dags för mig att börja söka tjänster som redovisningsekonom Stockholm

Nej jag skojar bara. Tack vare distansarbete hoppas jag att det är okej att jag sitter i Stockholm och jobbar lite nu och då. Vi har sett till att det finns extern stor skärm, tangentbord och mus även där så att jag kan jobba som vanligt trots att jag sitter i Stockholm. För att sitta med sin laptop en hel dag är ohållbart om man vill vara effektiv.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar