fredag 28 september 2018

The Best

Vilken efterlängtad fredag!
Och jag njuter lika mycket som jag har längtat. Min fredag har varit precis som jag vill ha fredagar. Dricka lite vin, äta gott snacks, laga god mat som vi se'n äter i lugn och ro och se'n avsluta kvällen i soffan med te och lite efterrätt.

Vi började med rödvin och goda ostar (pecorino, stravecchio) från Emporio Barattini. Under tiden jag njöt av dessa godsaker började jag så smått med middagen.


Jag hade fått tag i superbillig svensk oxfilé som vi frossade av. Så mört och så gott, riktig fredagslyx. Till det perfekt stekta köttet åt vi kålrotsgratäng. En lite bortglömd gratäng som jag måste bli bättre på att komma ihåg att göra. Har ni smakat?

Jag älskar verkligen att äta så här gott hemma, mycket mysigare och godare än på restaurang. Jag är ingen restaurangmänniska, utan njuter så mycket mer av såna här kvällar hemma med familjen.


Kvällen avslutas på bästa sätt - i soffan med en kopp chai-te och en hallonmuffins, hallon och grädde. Klockan är inte ens nio och jag har redan börjat gäspa, en typisk fredag alltså. Få se hur länge jag orkar hålla mig vaken, gårdagens tidiga morgon pga blåsten har satt sina spår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar