söndag 12 november 2017

Matsedel v.46 november 2017

Hotellfrukost i all ära, men nog är det rätt mysigt att sitta hemma vid köksbordet och äta frukost också. Lite extra myskänsla i dag eftersom det har kommit ett tunt lager snö ute som lyser upp så fint.

Jag ska alldeles strax fundera ut vad vi ska äta i veckan och sen skriva en handlingslista för det gapar rätt tomt i kylskåpet. Men först ska jag publicera en matsedel till er så att ni har något att inspireras av.


Matsedel v.46 november 2017

Måndag
Vi börjar med en köttfri måndag där vi fyller stora champinjonhattar med en god grönsaksröra som vi sedan gratinerar i ugnen och äter med en smarrig sallad.

Tisdag
Taco mitt i veckan brukar vara populärt. Jag brukar oftast serverar både vanliga tacos och en gratäng av något slag. Då blir alla nöjda o glada.

Onsdag
Underbar sås till denna kyckling. Jag äter den med vitkålspasta, broccoli och/eller sallad, men om ni inte undviker kolhydrater är den supergod till pasta.

Torsdag
Godaste och saftigaste laxen, med mycket dill. Ni måste prova!

Fredag
Det är lite småpyssel att få till dessa pastastubbar. Men låt er inte skrämmas för det är inte svårt och så värt det för det blir en riktig festmåltid.

Veckans godsak
Chips i kakdeg? Ett perfekt sätt att få till lite sälta till allt det söta, de har faktiskt blivit en favoritkaka för mig. Baka och låt gästerna gissa ingrediensen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar