tisdag 25 april 2017

Biscotti med mörk choklad

Jag sa precis till barnen vilken lugn o skön kväll vi har haft och jag menar det verkligen. Sån underbar känsla en vanlig tisdag. Ofta är det bara stress, stress, stress på vardagar, men inte i dag så den här känslan ska jag leva länge på. Jag har till och med hunnit baka lite - en gå-bort-present som jag hoppas blir uppskattad. 

Vi älskar denna kaka/skorpa som inte ser mycket ut för världen och smakmässigt är det ingen wow-känsla men det är ändå nånting som gör det så svårt att bara ta en.


Biscotti med mörk choklad

100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
100 g mörk choklad

Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker. 
Vispa ner ett ägg i taget. 
Hacka chokladen.
Blanda mjöl, bakpulver och choklad separat och rör ner i smeten. 
Knåda lätt och forma till tre längder. 
Lägg dem på en plåt och platta till lätt.
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. 
Skär genast i sneda två-centimeters-bitar.
Vänd snittytan uppåt och ställ in i ugnen ytterligare ca 15 minuter
Stäng sedan av ugnsvärmen och låt plåten stå kvar i eftervärmen tills skorporna torkat helt.

Som jag skrev - de ser inte mycket ut för världen men är ändå så goda. Perfekt med en biscotti till en kopp te. Åh så gott det är, så synd att jag försöker undvika kolhydrater, eller det är kanske tur för annars skulle jag ta minst en varje dag till mitt efter-middagen-te.

Det är verkligen enkelt och lätt att baka biscotti, utan problem o stress fixade jag degen efter middagen. Det blir inte så mycket tråkig disk att ta hand om heller. Det enda "problemet" är att det tar tid innan man får provsmaka eftersom de ska torka på eftervärmen i ugnen.

Jag är sugen att prova andra smaksättningar också men jag hann inte experimentera just nu utan det får bli nästa gång. Har en påse med torkade jordgubbar. Det borde väl bli gott, eller vad tror ni?

Längder redo för ugnen.
Skurna och torkade med snittytan uppåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar