onsdag 12 april 2017

Rabarbervaniljdrink

Börjar morgonen med att ge er ett riktigt vårrecept, för rabarber känns "vårigt" då det är första vårtecknet i trädgårdslandet. Våra rabarber är dock fortfarande helt täckta med snö, men de brukar kämpa på rätt bra så fort snön är borta.

Blanda ihop en tillbringare och bjud gästerna på innan det är dags att ta för sig av påskmaten. Läskande och gott!


Rabarbervaniljdrink

2 delar koncentrerad rabarbersaft
3-4 delar sodavatten
citron
jordgubbar
is

Blanda alla ingredienser i en tillbringare.
Blanda runt, smaka av och servera.

Om ni inte vill göra egen vaniljsnaps med jordgubbar och rabarber kan ni använda färdig vaniljvodka. Jag har egengjord supergod rabarbersaft i frysen men självklart går det att använda en köpesvariant också.


Rabarber är ett vårtecken, ett annat är när barnen tar fram cyklarna och i går tog Ida fram sin cykel och var ute hela kvällen. När barnen "tinar fram" och börjar vara ute på kvällarna är nog det bästa vårtecknet som finns. Jag hoppas att de snart kommer och sopar gatorna från allt grus, så att det blir lättare att cykla och framför allt enklare att spela basket ute på gatan.

Nu ska jag packa ihop och börja åka mot stan och jobbet för sista helda'n på ett tag. Påsken kommer väldigt lägligt och är efterlängtad för jag är såå extremt trött på morgnarna...och jag verkar inte vara ensam i familjen om det. Blir bra med lite ledigt med slöa morgnar och lugna dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar