onsdag 17 februari 2016

Lemon lady

Jag har hört så mycket om White lady och många verkar ha den som en favoritdrink. Eftersom den inte innehöll några konstiga ingredienser och jag hade allt hemma var jag ju tvungen att prova (men jag skippade äggvitan).

Men White lady var ingenting för mig, den var alldeles för spritstark trots att jag minskade ner på både cointreau och gin. Det kanske jag hade kunnat räkna ut men jag ville i alla fall prova. Istället för att hälla bort det jag hade blandat ihop så fyllde jag på med mer citron och fyllde även på med lite russian, men bara lite för jag ville inte ha för mycket kolsyra.

Så istället för en White lady blev det en Lemon lady!


Lemon lady
2 cl Gin
2 cl Cointreu
6 cl pressad citron
2 isbitar
ca 4 cl russian

Blanda allt utom russian i en shaker.
Häll upp i ett glas, fyll upp med russian.

En riktigt syrlig drink som nog passar perfekt att svalka sig med en varm sommardag. Jag som tycker om syrliga/sura drinkar tyckte verkligen om det här, men jag kan tänka mig att många tycker att den är för sur.

Det är mitt påhitt att kalla den för Lemon lady eftersom det är så mycket citron i den. Jag hoppas det inte finns nån annan drink som redan har det namnet så att ni som googlar "lemon lady" blir besvikna på min drink.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar