söndag 28 februari 2016

Betor - inte bara röda

Jag har fått nya favoriter!


Jag har alltid älskat rödbetor men allt blir ju så rött när man använder sig av dem. Så nu använder jag gulbetor eller polkabetor istället mest varje dag. Har ni provat? De smakar nästan som rödbetor men är så mycket enklare att hantera då man slipper all röd färg.

Ska jag tillaga något i ugnen så slänger jag in lite bitar av gul- eller polkabetor samtidigt i ugnen. Annars kokar jag dem hela på spisen. Perfekt variation!


Gulbetor 

använder jag nog mest för de blir så fina tillsammans med andra orange-gula rotsaker som man tillagar i ugn, t.ex. kålrot, morot och sötpotatis.


Polkabetor 

är så fina med de rosa ränderna till det vita, som polkagrisar. Tyvärr försvinner de rosa ränderna vid tillagning. I alla fall för mig. Är det nån som har nå tips på hur man ska tillaga dem för att de ska vara lika fina tillagade som råa?


Nu är te-pausen slut och jag ska fortsätta projekt städa-och-organisera-förråd. Jag har hunnit nästan klart med första förrådet och det är såå fint, jag blir så lycklig när jag kommer in där. Det mesta är sorterat i lådor, så nu är det lätt att hitta och lätt att sätta tillbaka. Var sak på sin plats! Jag älskar ordning o reda, önskar att resten av familjen också gjorde det :)

Ute strålar solen och det verkar vara ett underbart väder, men när städ-ilet satte igång i morse kunde jag inte strunta i det. Man vet aldrig när man blir sugen på att städa igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar