onsdag 6 november 2013

Proteiner, träning och allergi

Efter träning ska man få i sig proteiner så fort som möjligt, har jag förstått. Jag kan ju inte säga att det är mitt bästa område. I dag när Isak packade hockey-trunken såg han till att få med sig lite proteiner, han tog nämligen med sig Arlas nyhet med dubbelt så mycket protein som i andra mjölkdrycker.


Jag har precis kommit hem från ishallen för jag var tvungen att prata med Isaks tränare som hade skickat ut ett recept som jag inte riktigt tycker om.  I all välmening har det skickats ut ett recept på hemmagjorda proteinbars. Jättebra med hemmagjort för de köpta varianterna innehåller ofta för mycket socker. Men det jag inte tycker om och som jag blev riktigt, riktigt orolig över var att detta recept innehåller jordnötssmör.

Vad händer om Isak får i sig en smula av misstag? Lätt hänt om alla lag-kompisar börjar äta detta till höger och vänster. Skulle Ida få i sig en smula av misstag då är det ambulansfärd som gäller.

Isak visar ett nötfritt alternativ
Åh vad jag känner mig ledsen just nu. Varför måste just mina barn drabbas av dessa allergier och all okunskap? Varför kan inte mina barn få äta allt? Varför måste mina barn känna sig utanför? Varför måste mina barn alltid tänka på vad de äter? Varför?

Och sen börjar jag tänka på alla jag känner som har värre/allvarligare allergier än oss och då blir jag ännu mer ledsen för allt de måste utstå och alla kamper de måste ta.

Två olika smaker som båda blev uppskattade här hemma.

4 kommentarer:

 1. Jag är i samma läge som du och det känns många gånger så orättvist och jobbigt när jag och mina barn inte kan äta eller vistas var vi vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst känns det orättvist?! Man blir ledsen för sina barns skull som måste känna sig utanför.

   Radera
 2. Det är inte bara bland vuxna och tränare som okunskapen finns. Legat på sjukhuset och det var inte många dagar jag kunde äta allt på tallriken, pga kocken inte vet/kan något om allergier trots att man talar om det vid inskrivningen. Så jag håller med dig, man blir ledsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sjukhusrestaurangen har t.o.m haft jordnötter framme i en skål när det har varit Flygande Jakob. Men jag tror de har slutat med det nu efter en skrivelse från Astma- och Allergiföreningen.

   Radera