måndag 18 november 2013

Kyckling i currysås

Måndagkväll och veckan är i gång! Nu är det en kopp te i tv-soffan som gäller i väntan på Homeland. En tv-soffa som vi snart byter ut hoppas jag. Vi har varit en sväng på möbelaffärer ikväll och nu gäller det bara att komma på hur vi ska möblera på bästa sätt för att få in en så stor soffa som möjligt på den lilla ytan.

Jag hade kvar en halv kyckling från den helstekta kycklingen vi åt förra veckan. Så till middag i dag gjorde jag en currysås, satte i kycklingresterna och serverade till ris. Och helt plötsligt hade vi en "ny måltid" trots att det var rester.


Kyckling i currysås
0,5-1 grillad kyckling
Currysås:
1 äpple
rapsolja
smör
1,5 msk curry
1,5 msk vetemjöl
5 dl buljong (eller fond + vatten)
2 dl grädde
salt och peppar

Skala och grovriv äpplet. Fräs det i olja och smör med curryn. 
Rör ner mjöl och späd med buljongen, lite i taget, under vispning. 
Tillsätt grädde, rör om och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner kycklingbitarna i såsen. Hetta upp och servera med ris.

Barnen älskar curry så det här gick åt till sista droppen. Det är alltid lika kul när man lyckas med maten så att hela familjen tycker det är gott. Det känns som jag har flyt nu för det har varit många bra middagar i rad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar