onsdag 13 februari 2013

Matkorn- och fetasallad

Jag och Ida har lite sovmorgon innan hon ska till morfar och jag ska till jobbet. Vi bestämde att hon inte är riktigt redo för förskolan än, men för att jag ska kunna jobba lite ändå får hon vara med morfar i några timmar. Perfekt förslag, tyckte Ida! 

Till kycklingspett och falafel är det gott med en bulgur- eller matkornsallad.
Matkorn- och fetasallad
3 dl matkorn eller bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl hackad persilja
ev. 1 dl hackad mynta
2 tomater
125 g fetaost
1 granatäpple, kärnorna

Koka matkorn enligt anvisningen på förpackningen. Låt en buljongtärning koka med för mer smak.
Låt svalna något.
Vänd ner örter.
Skär tomaterna i mindre bitar och blanda ner.
Toppa med smulad fetaost och granatäppelkärnor.


Matkorn är en ny erfarenhet för mig. Jag har haft ett paket i skafferiet ett tag och inte kommit på att använda det, men i lördags kom jag äntligen ihåg paketet som stått längst in i skåpet. Och vad gott det var, det tyckte i alla fall jag som älskar bulgur. Liksom i gurk- och avokadosalsan kan man vara lite försiktig med myntan som lätt tar över smaken. I en sån här sallad kan man ju blanda ner lite av varje som man tycker om t.ex paprika, avokado, gurka eller andra örter, kanske lite basilika. 

Ni glömmer väl inte att det är Alla hjärtans dag i morgon? Efter jobbet i dag ska jag planera morgondagens meny.

1 kommentar:

  1. Hej Sara! Vilken härlig sallad - och vilken härlig blogg! Det finns ju så otroligt många matbloggar, så det är lätt att gå vilse. Dig har jag totalt missat tidigare, men nu är du absolut tillagd till min Favoritlista, i synnerhet eftersom du också skriver för allergiker, vilket jag också gör. Må så gott! Och ja, matro är verkligen viktigt för att man ska må bra och känna matlust!

    SvaraRadera