fredag 8 februari 2013

Skinkröra med pesto och oliver

Fredag igen! Har precis avslutat lunchen och ska snart hämta Ida så att fredagsmyset kan börja. Jag har ingen speciell fredagskänsla än, men den kommer nog om ett tag. Idag blir barnen glada för vi ska göra som så många andra svenska barnfamiljer - vi ska äta tacos till middag. Måste bara röja i köket så jag tar mig fram till spisen :)

Jag har börjat sortera mina mat- och baktidningar så nu är det tidningshögar i hela köket. Jag försöker sortera lite efter innehåll så att det blir lättare att hitta bra recept när jag vill, dvs ska vi äta fisk så tar jag fram tidningarna med mycket fiskrecept, när det är dags för kyckling tar jag fram kyckling-tidningarna osv. Men det var lättare sagt än gjort för alla tidningar innehåller ju mer än ett ämne och när jag bläddrar igenom för att se i vilken hög tidningen passar bäst då blir jag ju fast bland alla recept.

I början av veckan när de övriga åt pizza blandade jag snabbt ihop en röra som jag åt istället - allt för att undvika kolhydrater på vardagarna. Krångligare än så här behöver det inte bli!
Skinkröra med pesto och oliver
2 dl crème fraiche
2 msk pesto
5 soltorkade tomater
1 hg skinka
10 svarta oliver
salt o svartpeppar

Skär skinka och tomater i mindre bitar. Halvera ev. oliverna.
Blanda ihop alla ingredienser till en god blandning. 


En smakrik röra som man kan variera efter eget tycke och smak. Tycker du om pesto - ta mer av det, tycker du inte om oliver - strunta i  dem. Jag serverade röran till kokta ägg och grönsaker - en snabbfixad god måltid minimalt med kolhydrater. Men röran fungerar även till bakad potatis t.ex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar